Oyster Final

Oyster Final - Østersfinalen vil bliver d. 18. april 2020! For første gang nogensinde dannede Nykøbing Mors lystbådehavn rammerne om en dag med et væld af smagsoplevelser af østers, skaldyr, tang og mange andre råvarer og delikate produkter.

Lørdag d. 6. april blev et sandt fest omkring lystbådehavnen i Nykøbing!

Master Class - Morsø Landbrugsskole

Der blev afholdt en unik VIP Master Class med Torsten Vildgaard (NOMA) og Thorsten Schmidt (Restaurant Barr) som kredsede om Limfjordens guld, - Limfjordsøsters. Der var kun 10 billetter til dette eksklusive arrangement, som selvfølgelig blev udsolgt i løbet af ingen tid. 

Et af bådhusene blev åbnet og her kunne man opleve åbningstalen for dagen ved Borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune og Fiskeriminister Eva Kjer Hansen og derefter Grand Opening af Ertebølle Stenalderudstilling, v. Louise Villadsen chefarkæolog og centerleder ved Stenaldercenter Ertebølle.

Der var marked hvor sågar en østersfiskebåden kom sejlende, boder med mulighed for at købe østers, østersretter og mange andre delikate produkter fra de lokale producenter.

I løbet af dagen
var der Oyster Talks på Holmen. Her kunne man lære om den nyttige tang, ved Bjarne Ottesen fra Nordisk Tang. Og derefter kunne man blive meget meget klogere på østers og alle de potentialer, som denne ressource rummer for lokalsamfundet. Her havde vi flot besøg hele vejen fra USA med Bill Dewey, Taylor Shellfish, Seattle, med perspektiver fra den amerikanske skaldyrsindustri og om den positive effekt den har haft for samfundene i kystområderne. Dernæst var der en paneldebat med Bill Dewey, Jens Kjerulf Petersen, Professor ved Dansk Skaldyrcenter, DTU Aqua, Peter Kvistgaard, PhD i Turisme og Oplevelsesudvikling og Ekstern Lektor ved AAU og ikke mindst Louise Villadsen, Chefarkæolog og Centerleder, Stenaldercenter Ertebølle.

I Østersteltet kom Torsten Vildgaard og Thorsten Schmidt og fortalte om deres passion for østers og om deres gastronomiske historik og rejse. René Langdahl Jørgensen var moderator og publikum kunne stille spørgsmål til de to stjerne kokke.

Dirty Oyster-konkurrencen løb herefter af staben og alle konkurrencens deltagere havde deres retter klar til præsentation. Herefter serverede de én for én deres ret for dommerpanelet, som smagte og voterede og til sidst kårede den bedste.

Nu glæder vi os til næste år!