Markedsdag

Lørdag d. 6. april fra 12.00 - 17.00  vil lystbådehavnen vil danne rammerne om en markedsdag, hvor man kan smage en række østers fra Limfjorden og resten af Europa.

Vi ønsker også at udvide kendskabet til de forskellige arter af østers og ikke mindst den store forskellighed i deres smag: merroir.

Østers er ikke den eneste unikke og lækre råvare som Limfjorden gemmer på og Nordisk Tang byder på delikatesser lavet af tang, blandt andet fra Limfjorden.

På denne dag kommer oplevelserne som perler på en snor, og netop perler findes der i Limfjordens muslinger. Otto Gro-Nielsen fremviser sine unikke smykker med Limfjordsens perler.

På markedsdagen byder Gaardbageriet også på delikate kager, Morsø Oliemølle har aioli og andre lækre produkter med og Sallingsund Færgekro præsenterer appetitvækkere med godt fra fjorden.
Thisted Bryghus vil her præsentere deres helt nye vifte af fantastiske frugtsafter, produceret med frugt fra Thy-Økobær. Her fokuseres på de lokale råvarer, som findes i naturen her på egnen. der bliver også mulighed for at smage og købe mange andre af Thisted Bryghus store sortiments af unikke øl og økologiske sodavand. Vinoble vil også byde på en sand perlerække af spændende bobler og dråber der passer sig til og meget meget mere. Der vil også være mulighed for at få en skøn is fra Thy Øko-Is.

Morsø Jernstøberi stiller deres Forno Grande gas-grill og flere andre af deres produkter til rådighed for en flok unge kokke fra Kokkeforeningen Danmark. De unge kokke tilbereder delikate anretninger med østers og muslinger på Morsø´s grill og demonstrer blandt andet hvordan skaldyr kan tilberedes på grill.

I bådhuset vil eleverne fra det forestående Nordic Food College tilberede små retter og vise og fortælle om hvad denne nye uddannelse kan byde på.


Lokale fiskere lægger til kaj og fortæller om, hvoran deres arbejde med muslingerne hjælper med at opretholde en sund og levedygtig fjord.