Markedsdag

Rundt lystbådehavnen var der fyldt med spændende boder og lækkerier

Ønsket var at udvide kendskabet til de forskellige arter af østers og ikke mindst den store forskellighed i deres smag: merroir og man kunne således prøve både vores lokale Limfjordsøsters, de lokale stillehavsøsters og en hollandsk østers. Morsø Jernstøberi stillede deres Forno Grande gas-grill og flere andre af deres produkter til rådighed for de unge kokke fra Kokkeforeningen Danmark Ungdom, som tilberedte delikate anretninger med østers og muslinger.

Østers er ikke den eneste unikke og lækre råvare som Limfjorden gemmer på og Nordisk Tang byder på delikatesser lavet af tang, blandt andet fra Limfjorden.

Oplevelserne var som perler på en snor, og netop perler er der i Limfjordens muslinger. Otto Gro-Nielsen viste sine unikke smykker med netop Limfjordsens perler.

Gaardbageriet bød på delikate kager, Morsø Oliemølle med olie og aioli, Sallingsund Færgekro med appetitvækkere med godt fra fjorden og skøn is fra Thy Øko-Is.
Thisted Bryghus præsenterede deres helt nye vifte af fantastiske frugtsafter, produceret med frugt fra Thy-Økobær med fokus på de lokale råvarer, som findes i naturen her på egnen. Nordic Food College tilberedte også små retter og fortalte om hvad denne nye uddannelse kommer til at byde på.

En lokale fisker lagde til kaj og fortalte om, hvoran deres arbejde med muslingerne hjælper med at opretholde en sund og levedygtig fjord.