Regler til Dirty Oyster – Årets Folkeøsters

Nu får alle mulighed for at dyste om at lave den bedste østersret i konkurrencen Dirty Oyster – Årets Folkeøsters. Det sker til det nye østers- og skaldyrsevent, Oyster Final d. 6. april 2019 her i Danmarks Skaldyrshovedstad – Nykøbing Mors.

Afholdes lørdag d. 6. april 2019 kl. 16.15 til 16.45 i Østersteltet på pladsen ved Morsø Sejlklub og Marina.

Deltagelse:         Konkurrencen er åben for alle – dog ikke faglærte kokke.

Tilmelding:         Send email til maria.kjelds@morsoe.dk hurtigst muligt.         

Krav:                   Der skal fremstilles én ret, med østers som hoved ingrediens. Tilberedning foregår hjemmefra og retten medbringes til Østersteltet på pladsen ved Morsø Sejlklub og Marina til bedømmelse af dommerpanelet kl. 16.15. Retten skal afleveres i 6 eksemplarer – 1 ret til beundring fra alle gæsterne på pladsen – 5 retter til dommernes bedømmelse. Smagsprøver af retten til det øvrige publikum er også meget velkomne. Deltagerne vælger selv, hvordan retten anrettes og på hvilket porcelæn / eller andet. De medbragte ting får deltagerne selvfølgelig med sig igen. Der vil være éngangsseervice til rådighed på dagen til de mindre anretninger.

Råvarer:            Østers (Stillehavsøsters) vil kunne afhentes ved Vildsund Blue på Ørodde (nøjagtig og pris meldes snart) – dog maks. 25 østers pr. deltager.

Herudover er der ingen krav til yderligere ingredienser / råvarer, som man selv bestemmer selv dækker udgifterne til. Dog er der krav til, at retten følger en opskrift, som dommerpanelet forbeholder sig ret til at offentliggøre / anvende i alle sammenhænge.

Opskriften skal sendes til maria.kjelds@morsoe.dk hurtigst muligt.

Afhentning:       Dato for åbning for afhentning af østers meldes snart. 

Bedømmelse: R

Der er ingen krav om tilberedning, dog skal råvarerne håndteres forsvarligt i forhold til hygiejne og fødevaresikkerhed. Såfremt retten er tænkt varm, sørger deltageren selv for at dette kan ske i form af medbragt kogeplade eller lignende. Medbringes sådanne apparater bedes det meldt sammen med tilmelding og opskrift.

Dommerne vil lægge vægt på;

  • Smag
  • Kreativitet
  • Helhedsindtryk

Dommerne:    Dommerpanelet vil bestå af Hans Ejner Bertelsen; Borgmester, Morsø Kommune, Jens-Peter Skov; Sallingsund Færgekro, Søren Mattesen; Adm. Dir., Vilsund Blue, Viggo Kjølhede; Formand, Foreningen Muslingeerhvervet, Ellen Phillipsen Dahl, Formand, Erhvervs og Beskæftigelsesudvalget, Morsø Kommune, Peter Schyum; Nordic Food College, Bethina Holm; Café Holmen.

Panelet afspejler et bredt udsnit af befolkningen på Mors / faglighed for at sikre at den mest repræsentative vinder af konkurrencen.  

Diverse:            Dommerkomiteen vil offentliggøre vinderretten samt personen bag retten.

Præmie:            Vinderen af konkurrencen får som præmie en luksus-gourmetmiddag på Sallingsund Færgekro med 6 serveringer og tilhørende velkomstdrink, superior-vinmenu samt kaffe, te med sødt.

”Køkkenchef Bob Trinkjær og kromand Jens-Peter Skov vil personligt sørge for menu, servering og vine – så der er lagt op til en super-hyggelig aften, der starter i kroens vinkælder og fortsætter i Pejsestuen.”

 

Kåring:                Dommernes vurdering meddeles kl.16.45 – og herefter finder præmieoverrækkelse sted.