Oyster Final

Den 6. og 7. april 2019 fejres slutningen på sæsonens østersfiskeri ved lystbådehavnen i Nykøbing Mors med det nye event; Oyster Final

For første gang nogensinde danner Nykøbing Mors lystbådehavn rammerne om dage med et væld af smagsoplevelser af østers, skaldyr, tang og mange andre råvarer og delikate produkter.

Her vil flere af Danmarks største kokke kredse om Limfjordens guld, - Limfjordsøsters, i en unik kokke-workshop. Vær med når the Dirty Oyster – Årets Folkeøsters skal kåres, oplev hvordan livet har foregået her ved Limfjorden for ca. 6000 år siden og ikke mindst, få et særligt indblik i alt omkring østers med spændende oplæg og workshops af eksperter fra hele verden inden for østers- og skaldyrsopdræt og fiskeri, arkæologi, gastronomi, kunst og kultur.

Blandt andet vil professor og præsident for Det danske Gastronomiske Akademi, Ole G. Mouritsen, forklare om smagsnuancer og forskelle mellem Limfjordsøsters og andre arter.

Bill Dewey fra Taylor Shellfish i Seattle vil give et indblik i den rejse som det, engang, lille familie foretagne, som i dag er et af USAs største østers- og skaldyrs producenter.

Mød også Louise Villadsen, arkæolog ved Ertebølle Stenaldercenter, som fortæller om hvordan mennesker har levet ved Limfjorden og spist østers i stenalderen og hvilket unikt indblik dette kan give os i forhold til de klimaforandringer som vi oplever nu.  

Vi er i fuld gang med at lave programmet - og det vil kunne ses her på siden, når det er klart:-)