Stillehavsøsters

Den nytilflyttede..

Stillehavsøsters (Crassostrea Giga) begyndte lige så stille at optræde i de danske farvande og ikke mindst i Limfjorden i de senere år. Oprindeligt stammer denne art fra havet omkring Japan og har bredt sig over store dele af verden, spredt med havstrømmene. Stillehavsøsters trives vældig godt i Limfjordens vandtemperaturer og mineral- og saltbalance.
Stillehavsøsters trives især langs Limfjordens kyster. Det gør det muligt at vade ud og samle dem og sådan er der opstået en stor interesse for at drage på østerssafari. I mange byer langs Limfjorden kan man nu komme med på østerssafari med kyndig vejledning. I Nykøbing på Mors kommer du med biologer fra Dansk Skaldyrcenter ud og samle østers og får den spændende fortællinger om østers og deres liv. Også i Lemvig og ved Jyllandsakvariet i Thyborøn kan man drage på østerssafari med naturvejleder.

Smag og karakter

Stillehavsøsters er mere salte i smagen end deres europæiske artsfæller og mere blød i kødet. Denne østers er velegnet til tilberedning på grill, i ovn eller i salater.