Hjertemuslinger

Hjerter i strandkanten

Hjertemuslinger er meget almindelige i Danmark og har fået sit navn, fordi omridset af de to ens skalhalvdele er hjerteformede, når man ser dem fra siden. Hjertemuslinger fiskes kommercielt i Limfjorden og er særligt eftertragtede i Sydeuropa, hvor de fleste eksporteres til.

Der er mange arter af hjertemuslinger men i Limfjorden findes hovedsageligt den almindelige hjertemusling.

Smag og Karakter

Igen er Limfjordens gode forhold for skaldyr bevirker at netop hjertemuslinger fra Limfjorden deres særdeles velsmagende. Smagen er mild og let salt og kødet fast.

Man kan tilberede dem på mange måder, men for ikke at overdøve deres fine smag bør man være nænsom i valg af ingredienser og krydderier. Egentlig behøver man blot at dampe dem. Med en lille gaffel kan kødet nu vristes ud af dem åbne skal. Man eventuelt dyppe hjertemuslingen i lidt smeltet smør, der komplimenterer dens smag fortrinligt. Nemmere bliver det ikke!