Blåmuslinger

Et ualmindelig sundt produkt

I Limfjorden er blåmuslingerne støt blevet en mere og mere attraktiv ressource. Som østersbestandende aftog igennem 1800 tallet, overtog blåmuslingefiskeriet og blev en stor eksportvare for Limfjordskompagniet. Idag er det den største industri i Limfjorden. Muslingefiskeriet i Limfjorden er MCS certificeret og dermed både bæredygtigt og økologisk. En håndfuld fiskere er begyndt at dyrke muslingerne på liner, som simpelthen kaldes "linemuslinger". Muslingeopdræt bruges også som led i at varetage og pleje fjorden og da de samtidig er en virkelig god og sund spise kan man virkelig tale om et bæredygtigt produkt, både for vi mennesker og vores natur. Ligesom med vores østers giver Limfjordens helt særlige salt- og strømforhold de optimale betingelser og dermed en meget delikat og smagfuld musling.

Smag og karakter

Blåmuslinger er meget alsidige og kan tilberedes på mange måder. Dampede med hvidvin, hvidløg og andre grønsager er både en særdeles lækker og nem måde at spise muslinger. Derudover er det kun fantasien der sætter grænser.