Østersfinalen 2021 er desværre aflyst

Over weekenden fra d. 16. til d. 18. april skulle vi have budt velkommen til Østers Dage og Østersfinalen i Nykøbing. På grund af Covid-19 er vi dog endnu engang nødsaget til at aflyse denne event.

Programmet for dette års Østersfinale lå klart, men sådan skulle det ikke blive. 

Arrangementerne vil vi dog nu i stedet spredes ud over året. Blandt andet i løbet af sommeren og i forbindelse med Østers- og Muslingepremieren vil østers og skaldyr krydre oplevelsespaletten i Danmarks Skaldyrshovedstad.

Vi kan her løfte sløret for at Torsten Vildgaard igen gæster Mors, sammen med Lasse Askov. Desuden kommer Danmarks førende sushi kok Mads Battefeld. Karen Blixen vil være her "in spirit" med hjælp fra Helle Solvang og med et væld af "østers og skum". Denne salige forening af østers og champagne vil bliver yderligere udfoldet med Ole G. Mouritzen og René Langdahl. - glæd jer!

Limfjords Master Class
Du har nu muligheden for at deltage i en eksklusiv master class med Torsten Vildgaard (tidl. NOMA) og Lasse Askov (I´m a Combo). 

Skaldyr på Japansk - Japansk Sushi Master Class med Mads Battefeld
Her har du en unik mulighed for at få et indblik i fjernøstens gastronomi når Mads Battefeld (Sushi Anaba) laver Master Class.  

"Østers & Champagne - a match made i heaven!" - og nu er der videnskabeligt belæg.
Den næsten mytiske kobling mellem østers og champagne og har endeligt fundet videnskabeligt belæg.

Østers og champagne… eller hvad med champagne og østers? Der er tradition for at nyde de to ting sammen. Nogle må på et tidspunkt have knyttet de to fødevarer sammen og opdaget, at der sker noget positivt i munden, når man nyder dem sammen. Nu kan en dansk forskergruppe på Københavns Universitet underbygge den sensoriske sammenhæng mellem østers og champagne. Og det er faktisk ikke helt lige meget, hvilken rækkefølge man indtager østers og champagne i. Kom og hør, hvad det er i østers, som giver den helt særlige smag, oplev, hvad der sker, når du nyder østers af både stillehavsarten og limfjordsversionen sammen med champagne og få indsigt i, hvad det er ved fremstillingsprocessen af champagne, som giver den helt unikke smagsdybde. Professor Ole G. Mouritsen og vinekspert René Langdahl Jørgensen leder jer trygt gennem to smagsrige timer med limfjordsøsters og varianter af champagne.

Karen Blixen & Østers Salon
"Den berømte forfatter 'Baronesse Blixen' elskede havet. Hun levede ved havet og krydsede mange verdenshave på sine rejser til og fra Afrika. Gennem havet er alting forbundet, og havet har nøglen til vores helse, mente hun. 

Hun elskede havets frugter og i den sidste del af livet bestod hendes diæt ofte af consommé og østers. Vennerne oprettede et 'østerslegat' til hende, for at sikre, at forsyningerne af østers aldrig slap op" 

- Helle Solvang

Kom med til en aften i "Østers & Skummet tegn", med Limfjordsøsters, champagne, skønne toner og spændende fortællinger. 

Glæd jer til at høre radiovært og filmdokumentarist Helle Solvang fortælle levende om Blixens kærlighed til havet og om hendes forståelse for biodiversitet og økologi langt inden disse begreber blev almindelige. 


DIRTY OYSTER -Årets Folkeøsters 
Konkurrencen løber igen af staben og alle konkurrencens deltagere har deres retter klar til præsentation. 

 

2019

Et af bådhusene blev åbnet og her kunne man opleve åbningstalen for dagen ved Borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune og Fiskeriminister Eva Kjer Hansen og derefter Grand Opening af Ertebølle Stenalderudstilling, v. Louise Villadsen chefarkæolog og centerleder ved Stenaldercenter Ertebølle.

Der var marked hvor sågar en østersfiskebåden kom sejlende, boder med mulighed for at købe østers, østersretter og mange andre delikate produkter fra de lokale producenter.

I løbet af dagen
var der Oyster Talks på Holmen. Her kunne man lære om den nyttige tang, ved Bjarne Ottesen fra Nordisk Tang. Og derefter kunne man blive meget meget klogere på østers og alle de potentialer, som denne ressource rummer for lokalsamfundet. Her havde vi flot besøg hele vejen fra USA med Bill Dewey, Taylor Shellfish, Seattle, med perspektiver fra den amerikanske skaldyrsindustri og om den positive effekt den har haft for samfundene i kystområderne. Dernæst var der en paneldebat med Bill Dewey, Jens Kjerulf Petersen, Professor ved Dansk Skaldyrcenter, DTU Aqua, Peter Kvistgaard, PhD i Turisme og Oplevelsesudvikling og Ekstern Lektor ved AAU og ikke mindst Louise Villadsen, Chefarkæolog og Centerleder, Stenaldercenter Ertebølle.

I Østersteltet kom Torsten Vildgaard og Thorsten Schmidt og fortalte om deres passion for østers og om deres gastronomiske historik og rejse. René Langdahl Jørgensen var moderator og publikum kunne stille spørgsmål til de to stjerne kokke.