Wine & Dine, Østers & Champagne - fredag 1/10

Skaldyrshovedstaden i Danmark inviterer igen fredag til Wine & Dine med østers og muslinge i teltet på havnen. Premieren byder fredag også på Østers & Champagne på Steenbergs Hotel & Brasserie, Østerssafari og rundvisning på Vilsund Blue.

Wine & Dine med østers og muslinger

Wine & Dine er fredag en eksklusiv snigpremiere på Østers- og Muslingepremieren, hvor du i ro og mag kan nyde retter tilberedt af to fantastiske kokke. Det er en helaftensmiddag tilberedt af gæstekok Mette Dahlgaard fra Gemyse i TIVOLI i samarbejde med den lokale gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro.

Dato: Fredag den 1. oktober 2021
Tid: kl. 17.30
Sted: Telt på havnen, Nykøbing Mors
Pris: 1.395 kr. pr. kuvert  

Aftenen byder på velkomstbobler og snacks, 5-retters gourmetmenu med superiorvine, kaffe/te med sødt og cognac/likør og undervejs vil der være indslag af kokkene.

Om kokkene

Jens-Peter Skov er ejer af Sallingsund Færgekro på Mors. Det er en velrenommeret kro med historie og tradition. Også Kongehuset har smag for kroens madkunst. 

Mette Dahlgaard er en af landets mest spændende og succesrige kokke. Hun stammer fra Nykøbing Mors  og har siden 2017 været gastronomisk chef på Restaurant Gemyse i Tivoli.

Billetbestilling

Der er et begrænset antal pladser – bestil billet nu via Morsø Turistbureau tlf. 9772 0488 eller via dette link

Østers & Champagne

Østers og champagne… eller hvad med champagne og østers?
Der er tradition for at nyde de to ting sammen. Nogle må på et tidspunkt have knyttet de to fødevarer sammen og opdaget, at der sker noget positivt i munden, når man nyder dem sammen.

Dato: Fredag den 1. oktober 2021
Tid: kl. 16.00-18.00
Sted: Steenbergs Hotel & Brasserie, Nykøbing Mors
Pris: 375 kr. inkl. 3 glas champagne og 3 østers

Nu har en dansk forskergruppe på Københavns Universitet underbygget den sensoriske sammenhæng mellem østers og champagne. Og det er faktisk ikke helt lige meget, hvilken rækkefølge man indtager østers og champagne i. Kom og hør, hvad det er i østers, som giver den helt særlige smag, oplev, hvad der sker, når du nyder østers af både stillehavsarten og limfjordsversionen sammen med champagne og få indsigt i, hvad det er ved fremstillingsprocessen af champagne, som giver den helt unikke smagsdybde. Professor Ole G. Mouritsen og vinekspert René Langdahl Jørgensen leder jer trygt gennem to smagsrige timer med limfjordsøsters og varianter af champagne.

Det køres som en ”workshop”, først teoretiske oplæg om østers’ indhold og smagsbestanddele, champagnes fremstillingsproces, de smagsstoffer som dannes og dens sensoriske egenskaber. Derefter en antydning af de nye forskningsresultater med umamisynergi og champagnes varierende glutamatindhold. Til sidst en grundigere forklaring af, hvad der sker ved umamisynergi og en opsamling.

Champagner:

  • Deutz Brut Classic, AOP, Champagne Deutz
  • Champagne Lancelot Royer Cuvee des Chevaliers, AOP, Earl Champagne P. Lancelot R
  • 2008 Cuvee William Deutz Brut, Grand Cru, Champagne Deutz

Billetbestilling

Bestil billet via dette link - Morsø Turistbureau tlf. 9772 0488.

Menu Wine & Dine

Appetizers

Frisk ris-nudel-rulle med hummer og friske urter
Asiatisk æbleskive med krydret reje
Rejechips med mayonnaise
Østers i sprød dej
Limfjords-sushi

Champagne Brut Premier, Louis Roederer

Menu

Krabbebisque med Cognac, krabbe-souffleboller og urter
2016 Chardonnay, Columbia Crest, USA

Smør-dampet torsk med sensommer-cassoulet
2016 Viognier Magnum, Cuilleron, Rhône

Hummer- & østersfarseret vagtel med persillepurée, kantareller / bøgehatte,
kartoffelsoufflé samt rødvinssauce med Kammerskinke, muslinger og persille
2015 Clos de Lupé, Lupé-Cholet, Bourgogne, Frankrig

Thybo-Ost fra Thise med macadamia og dehydreret caviar
2018 Greco di Tufo, DOCG, Feudi di San Gregorio, Campania, Italien

Lun æbletærte Royale med abrikospurée, æblesorbet, æblechips samt ”chokoladesand”
2017 Moscato d´Asti, Cá del Baio, Italien

Kaffe & te
Chokoladekage – Financier med Bergamotte
Romfigen i butterdej med nougat-creme
Cognac / likør

Se også og book

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenter. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Bestil billet her via Visitmors.

Tid:  kl. 11.30-12.30 fredag 1. oktober 2021
Sted: Vilsund Blue, Øroddevej 100, Nykøbing Mors
Pris: 70 kr. pr. pers.

Få et unikt indblik i maskinrummet bag den moderne produktion af muslinger, hvor der også arbejdes med bæredygtighed og økologi.
Vi afslutter med en smagsprøve.

Bestil billet via visitmors.dk

Weekendophold og overnatning under Østers- og Muslingepremieren kan bestilles ved VisitMors.

Der er forskellige muligheder med valg af overnatningsted og indholdet i weekendophold

Se mere om weekendophold og bestilles via dette link.