Cirkussjov og oplevelser med skaldyr i teltet på havnen d. 13. oktober

Børn og barnlige sjæle kan opleve Limfjordens forunderlige liv til Skaldyrscirkus. Kom med 13. oktober til en skøn søndag eftermiddag med sjov og underholdning, aktiviteter, viden og smagfulde oplevelser med skaldyr i centrum.

Hvor hurtigt kan en krabbe løbe, ser det sejt ud at få taget en selfie med en søstjerne, og kan man lave et cirkus, hvor stjernerne er skaldyr? Det kan børn og barnlige sjæle blandt andet få svar på søndag den 13. oktober. Her er der skaldyrscirkus fra kl. 13 til 16 i telt på havnen i Nykøbing Mors.
Skaldyrscirkus begyndte sidste år, som en del Østers- og Muslingepremieren og forsætter i år med at bygge på, så der er noget ekstra at komme efter for børnene og deres forældre.

Udvidet program i år
Dansk Skaldyrscenter står klar i teltet med røre-bassiner, krabbevæddeløb og snak om dyrene fra Limfjorden i børnehøjde. Der vil være mulighed for at føle og røre ved skaldyr og lære mere om dyrene i Limfjorden og om fjordhaverne.

Børnene kan vælge deres egen krabbe og deltage i krabbevæddeløbet. Der er også mulighed for at røre ved en søstjerne og måske også få den på armen og få taget en vaskeægte søstjerne selfie. Der vil også være kreative aktiviteter, hvor man kan lave sin egen seje skaldyrsfigur eller designe et fint fjordsmykke eller lave flotte stearinlys i østersskaller.
Der venter kort sagt børnefamilier og andre interesserede nogle skønne timer i selskab med Limfjordens stjerner.

- Det er en fornøjelse at kunne udvide vores aktiviteter til børnefamilierne, for vi vil være en skaldyrshovedstad med oplevelser for både store og små. Det handler om at formidle gode historier om fjorden og skaldyr og give folk lyst til at smage vores skaldyr. Østers- og Muslingepremieren er en begivenhed med mange stærke samarbejder, som jeg er stolt af, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Mød Morfar Musling


Skaldyrene er også stjerner i Morfar Muslings Skaldyrscirkus. Hver time er der et lille show med små sjove cirkusnumre og syng-med-venlige-sange om skaldyr. Morfar Musling har nemlig altid ønsket sig et cirkus, og nu har han fået det. Showets hovedpersoner vil bare ikke altid det samme som ham - for eksempel når han forsøger at lære en vandmand at give buksevand. Det bliver helt sikkert en oplevelse ud over det sædvanlige med grin for både små og store.

Det koster 25 krone pr. person og 100 kroner for en hel familie at komme ind i teltet til skaldyrscirkus. Der kan købes små retter med skaldyr i børnehøjde som moules frites, friterede østers samt kage, juice, kaffe og te.

Skaldyrscirkus er en del af Østers- og Muslingepremieren, som er fra 11.-13. oktober med en række arrangementer.

Tid og sted

Der vil kunne købes kaffe og kage, dampede muslinger og østerspandekager i teltet

Dato: søndag den 13. oktober 2019
Sted: Telt på Havnen i Nykøbing Mors
Tid: kl. 13-16
Pris: 25 kr. pr. person eller 100 kr. pr. familie

Skaldyrscirkus er arrangeret af Østers- og Muslingepremieren i samarbejde med Dansk Skaldyrcenter.