Premieren med DM i Champagnesabling og Østersåbning - lørdag 2.10.2021

Lørdag den 2. oktober 2021 byder på Premieren med DM i Champagnesabling og Østersåbning i teltet på havnen i Skaldyrshovedstaden, Nykøbing Mors. Denne

Smag sæsonens første østers og muslinger, som er tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke. Kom, fordi du elsker østers og muslinger eller for at smage for første gang. 

Oplev høj stemning i teltet, når deltagerne kæmper om blive Danmarksmester i Østersåbning og Champagnesabling. DM i Østersåbning og Champagnesabling løber over to runder på dagen. Der er god stemning og spænding i teltet. Vinderen i Østersåbningen kvalificerer sig til at repræsentere Danmark ved VM i Galway, Irland.

Dato: Lørdag den 3. oktober 2021
Sted: Telt på Havnen i Nykøbing Mors
Tid: 10.00-16.00
Pris: Gratis entré i teltet - Tastings 35 kr. pr. stk.

Program
10.00 Teltet åbner
10.40 DM forrunder
12.00 Landing af sæsonens første østers
12.15 Østersbaren åbner
12.45 Åbningstaler
13.00 Salg af tastings ved Limfjordskokkene
14.00 DM finaler
16.00 Tak for i dag

Tastings tilberedt af Limfjordskokkene sælges fra kl. 13.00 til 35 kr. pr. stk. Desuden er det muligt at købe billetter til Champagnebrunch og Limfjords-Lunch.

 

 

Se også og book

Tid: kl. 12.30 lørdag den 2. okt. 2021
Pris: 445 kr. pr. person

Oplev DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling, mens I får serveret en Limfjords-Lunch med østers og muslinger.
I sidder ved langborde ved scenen og kan nyde 8 tastings tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke. Hertil får I et glas champagne fra Deutz og kaffe. Ekstra drikkevarer kan købes.

Bestil billet her via visitmors.

 

Tid: kl. 10.30-12.00 lørdag den 2. okt. 2021
Pris: 225 kr. pr. person

Nyd champagnebrunch og oplev starten på DM i Champagnesabling og Østersåbning. Glæd jer til en tallerken med spændende retter, hertil friskbrygget kaffe/te, juice og et stort glas nysablet champagne fra Deutz.

Champagnebrunch tilberedes af gourmetkokkene Jens-Peter Skov og Bob Trinkjær fra Sallingsund Færgekro.

Vi reserveret plads til jer ved scenen til de indledende runder til DM i Champagnesabling og Østersåbning.

Bestil billet her via Visitmors.

Menu:

Der serveres en brunch-tallerken med:

  • Hårdt stegt laks med sesam, rejer og rogn.
  • Hjortespegepølse fra Rævhede.
  • Lun quiche med kammerskinke, løg og forårsløg.
  • Hjemmelavet appelsin-yoghurt med mysli.
  • Friske bær og skåret frugt.
  • 2 slags Thise-ost.
  • Mini-pandekager med flormelis og sirup.

Hertil er der:

  • Hjemmebagte grovboller og rugbrød.
  • Diverse wienerbrød / croissanter.
  • Hjemmelavede marmelader, Nutella, honning, økologisk smør.

Der serveres kaffe, te, juice og et stort glas af den suveræne Champagne fra Deutz.

 

Tid: kl. 12.00 lørdag den 2. okt. 2021
Sted: Kajen bag teltet - Havnen, Nykøbing Mors.

Sæsonens første Limfjordsøsters landes og leveres til festteltet. Vær med til at tage imod skibet på kajen.

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenter. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Bestil billet her via Visitmors.

Tid: lørdag 2. oktober 2021 kl. 17.00-21.00 
Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 395 kr. pr. pers. (ekskl. drikkevarer)

Vi gemmer kogebogen væk og ser bort fra faste traditioner. Vi tilbereder retter med skaldyr og velsmagende tilbehør. Der skal eksperimenters, og måske opfinder vi en ny ret. Når vi har haft fingrene i fjordens råvarer, sætter vi os til bords og smager på alle retter og udveksler opskrifter og erfaringer.

Bestil billet her via visitmors.dk 

Tid: kl. 10.00 lørdag den 2. oktober 2021
Sted: Sindbjerg Savværk. Plantagen 3, Sindbjerg, 7970 Redsted
Pris: 70 kr. (børn under 12 år gratis)

Tag på svampe- og urtetur i Legind Bjerge lørdag formiddag under Østers- og Muslingepremieren.
Det er en hyggelig gåtur med naturvejlederen i Sindbjerg Plantage. Der er mulighed for at finde både kantareller, pigsvampe, forskellige rørhatte og spændende urter.

Bestil billet her via visitmors.dk 

Weekendophold og overnatning under Østers- og Muslingepremieren kan bestilles ved VisitMors.

Der er forskellige muligheder med valg af overnatningsted og indholdet i weekendophold

Se mere om weekendophold og bestilles via dette link.

 

 

Deltag i DM og resultater

DM i Østersåbning 2020 blev flyttet til 2021 pga. Covid-19.

Resultat fra 2019

Østersåbning - Senior

1. plads - Jesper Knudsen
2. plads - Henrik Axelsen, Aarhus Tech
3. plads - Søren Andreasen, Restaurant Klassisk 65 i Aarhus

Bedste præsentation
Henrik Axelsen, Aarhus Tech

Hurtigste tid
Jesper Knudsen

Østersåbning - Junior

1. plads - Jesper Madsen, Anlægspavillionen i Holstebro
2. plads - Danni Jakobsen, Yutaka Sushi Bar i Herning
3. plads - Meklas Majlandt fra Restaurant Værftet i Struer

Bedste præsentation
Danni Jakobsen, Yutaka Sushi Bar i Herning

Hurtigste tid
Jesper Madsen, Anlægspavillionen i Holstebro

DM i Østersåbning og Champagnesabling og DM i Østersgastronomi arrangeres af Kokkeforeningen Danmark i samarbejde med Morsø Kommune og en lang række sponsorer.

DM i Champagnesabling 2020 blev flyttet til 2021 pga. Covid-19.

Resultater 2019

1. plads - Charlotte Heiselberg, Tholstrup Catering i København
2. plads - Thomas Nielsen
3. plads - Nils Ulrik Egund, ISS i København

Bedste stil
Thomas Nielsen

Hurtigste tid
Sonni Jakobsen, Ruths Hotel i Skagen

DM i Østersåbning og Champagnesabling og DM i Østersgastronomi arrangeres af Kokkeforeningen Danmark i samarbejde med Morsø Kommune og en lang række sponsorer.