Østers- og Muslingepremieren - Program

Østers- og Muslingepremiere 2020 holdes den 9.-12. oktober i telt på havnen i Nykøbing Mors. Oplev gourmetkokke, nyd smagsoplevelser og overvær DM i Champagnesabling, Østersåbning og ikke mindst DM i Østersgastronomi.

Østers- og Muslingepremieren markerer årets sæsonstart på østers og muslingefiskeriet i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors. I år er premieren udvidet fra tre dage til fire dage fra fredag den 9. oktober til og med mandag den 12. oktober 2020.

Her kan I smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen til årets Østers- og Muslingepremiere – så deltag uanset om du elsker østers eller ønsker at smage østers for første gang. Oplev gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter, som præsenterer et bredt og nuanceret udvalg af tastings med østers og muslinger.

Vær med når Danmarksmesterskaberne afholdes i Champagnesabling og Østersåbning lørdag den 10. oktober. Dagen efter søndag den 11. oktober er det DM i Østersgastronomi. Der er fri entré og masser af underholdning og konkurrencer i løbet af lørdag og søndag i teltet på havnen.

Program for Premieren 2020

Fredag den 9/10

Wine & Dine er fredag en eksklusiv snigpremiere på Østers- og Muslingepremieren, hvor du i ro og mag kan nyde retter tilberedt af to fantastiske kokke. Det er en helaftensmiddag tilberedt af tidligere Michelin-stjernekok Anita Klemensen fra Studenterkilden og gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro.

Dato: Fredag den 9. oktober 2020
Tid: kl. 17.30
Sted: Telt på havnen, Nykøbing Mors
Pris: 1.395 kr. pr. kuvert 

Se mere og bestil billet via dette link


Tid:
Fredag 9. oktober kl. 14.00
Lørdag den 10. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 11. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenters biolog. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Se mere og bestil billet.

Tid:  kl. 11.30-12.30 fredag 9. oktober
Sted: Vilsund Blue, Øroddevej 100, Nykøbing Mors
Pris: 70 kr. pr. pers.

Få et unikt indblik i maskinrummet bag den moderne produktion af muslinger, hvor der også arbejdes med bæredygtighed og økologi.
Vi afslutter med en smagsprøve.

Bestil billet via visitmors.dk

Tid: fredag 9. oktober kl. 17.00-21.00 
Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 395 kr. pr. pers. (ekskl. drikkevarer)

Vi gemmer kogebogen væk og ser bort fra faste traditioner. Vi tilbereder retter med skaldyr og velsmagende tilbehør. Der skal eksperimenters, og måske opfinder vi en ny ret. Når vi har haft fingrene i fjordens råvarer, sætter vi os til bords og smager på alle retter og udveksler opskrifter og erfaringer.

Bestil billet via visitmors.dk 
Obs. billetsalg inden 1.10

Lørdag den 10/10

Oplev høj stemning i teltet, når deltagerne kæmper om blive Danmarksmester i Østersåbning og Champagnesabling. DM i Østersåbning og Champagnesabling løber over to runder på dagen. Der er god stemning og spænding i teltet. Vinderen i Østersåbningen kvalificerer sig til at repræsentere Danmark ved VM i Galway, Irland.

Lørdag den 10. oktober 2020 kl. 11.00-16.00
Havnen Nykøbing Mors

Forrunder i DM fra kl. 11.00
Finaler fra kl. 14.00.

Se mere om DM i Champagnesabling og Østersåbning via dette link


 

Tid: kl. 12.00 lørdag den 10. okt.
Pris: 445 kr. pr. person

Få servereret 8 tastings tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke.

Inkl. siddeplads, et glas champagne og kaffe.

Bestil billet via visitmors

 

Tid:
Fredag 9. oktober kl. 14.00
Lørdag den 10. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 11. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenters biolog. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Se mere og bestil billet.

Tid: kl. 10.30 lørdag den 10. okt.
Sted: Kajen bag teltet - Havnen, Nykøbing Mors.

Sæsonens første Limfjordsøsters landes og leveres til festteltet. Vær med til at tage imod skibet på kajen.

Tid: kl. 10.00 lørdag den 10. oktober
Sted: P-plads ved Store Bøgedal/Legind
Pris: 70 kr.

Tag på svampe- og urtetur i Legind Bjerge lørdag formiddag under Østers- og Muslingepremieren.
Det er en hyggelig gåtur med naturvejlederen i området ved Legind Bjerge. Der er mulighed for at finde både svampe og spændende urter.

Bestil billet via visitmors.dk 

 

 

Søndag den 11/10

Danmarks bedste kokke konkurrerer i Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors om titlen som Danmarksmester i Østersgastronomi. DM i Østersgastronomi afvikles for tredje gang og i år bliver det for første gang om søndagen den 11. oktober 2020.

Dato: Søndag den 11. oktober 2020
Sted: Telt på Havnen i Nykøbing Mors
Tid: Fra kl. 12 - teltet er åben fra kl. 10.30
Pris: Gratis entré

Se mere om DM i Østersgastronomi via dette link

Tid: kl. 12.00 søndag den 11. okt.
Pris: 495 kr.

Få servereret 8 tastings tilberedt af konkurrencekokkene, som deltager i DM i Østersgastronomi.
I sidder ved langborde tæt på scenen. De enkelte tastings vil blive serveret på fade til bordet løbende, når kokkene er klar. Inkl. et glas champagne.

Bestil billet via Visitmors

 

Tid: fra kl. 11.00 søndag den 11. okt.
Pris: 795 kr.

Enestående mulighed for at smage en af hovedretterne, som også serveres for dommerne i DM i Østersgastronomi.
Retten er tilberedt af en af deltagerne i DM. Forret og dessert er tilberedt af Kokkeforening Danmarks youngchefs. Tjenerne deltager i en Tjener-Battle, som afholdes for første gang i år.

Nyd en 3-retters menu inkl. vin-menu udvalgt af konkurrence-tjeneren. Præcis mødetid oplyses efter bestilling

Bestil billet via visitmors.dk

 

Tid:
Fredag 9. oktober kl. 14.00
Lørdag den 10. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 11. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenters biolog. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Se mere og bestil billet.

Mandag den 12/10

Mød Morfar Musling og drilleklovnen, som laver show, sjov og musik. Med Dansk Skaldyrcenter kan du opleve og røre ved skaldyr og andre spændende væsner fra fjorden. Tag en selfie med en søstjerne, lav dit eget kunstværk med østersskaller, deltag i krabbevæddeløb og smag lækre og spændende skaldyrsfristelser.

Dato: mandag den 12. oktober 2020
Sted: Telt på Havnen i Nykøbing Mors
Tid: kl. 11-15
Pris: 25 kr. pr. person eller 100 kr. pr. familie

Se mere om Skaldyrscirkus via dette link.

 

Weekendophold

Weekendophold og overnatning under Østers- og Muslingepremieren kan bestilles ved VisitMors.

Der er forskellige muligheder med valg af overnatningsted og indholdet i weekendophold

Se mere om weekendophold og bestilles via dette link.

 

 

Partnere

Morsø Kommune, Morsø Turistbureau, Vilsund Blue, Dansk Skaldyrcenter, Foreningen Muslingeerhvervet, Kokkeforeningen Danmark, Tjenerforeningen Danmark, H.W. Larsen, Thisted Bryghus, Østjysk Vinforsyning, Vinoble, De Forenede Dampvaskerier og Bent Brandt.