Østers- og Muslingepremieren - Program

Østers- og Muslingepremiere 2021 holdes den 1.-3. oktober i telt på havnen i Nykøbing Mors. Oplev gourmetkokke, nyd smagsoplevelser og overvær DM i Champagnesabling, Østersåbning og ikke mindst DM i Østersgastronomi.

Østers- og Muslingepremieren markerer årets sæsonstart på østers og muslingefiskeriet i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors. I 2021 er holdes premieren i de tre dage 1.-3. oktober og skaldyrcirkus den 18. oktober.

Til Østers- og Muslingepremiere kan I smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen – så deltag uanset om du elsker østers eller ønsker at smage østers for første gang. Oplev gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter, som præsenterer et bredt og nuanceret udvalg af tastings med østers og muslinger.

Vær med når Danmarksmesterskaberne afholdes i Champagnesabling og Østersåbning lørdag den 2. oktober 2021. Dagen efter søndag den 3. oktober er det DM i Østersgastronomi. Der er fri entré og masser af underholdning og konkurrencer lørdag og søndag i teltet på havnen.

Program for Premieren 2021

Fredag den 1/10

Østers og champagne… eller hvad med champagne og østers? Der er tradition for at nyde de to ting sammen.

Den næsten mytiske kobling mellem østers og champagne har endeligt fundet videnskabeligt belæg. Dansk forskergruppe kan underbygge den sensoriske sammenhæng. Professor Ole G. Mouritsen og vinekspert René Langdahl Jørgensen leder kyndigt igennem to timer i smagens, sansernes og videnskabens tegn med limfjordsøsters og nogle af de bedste champagner.

Dato: Fredag den 1. oktober 2021
Tid: kl. 16.00-18.00
Sted: Steenbergs Hotel & Brasserie, Nykøbing Mors
Pris: 375 kr. inkl. 3 glas champagne og 3 østers.

Bestil billet via dette link - Morsø Turistbureau tlf. 9772 0488.

Wine & Dine er fredag en eksklusiv snigpremiere på Østers- og Muslingepremieren, hvor du i ro og mag kan nyde retter tilberedt af to fantastiske kokke. Det er en helaftensmiddag tilberedt af gæstekok Mette Dahlgaard fra Gemyse i TIVOLI i samarbejde med gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro.

Dato: Fredag den 1. oktober 2021
Tid: kl. 17.30
Sted: Telt på havnen, Nykøbing Mors
Pris: 1.395 kr. pr. kuvert 

Se mere og bestil billet via dette link


Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenter. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Bestil billet her via Visitmors.

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 9.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 14.00

Sted: Årbækmøllevej, Ørding, 7990 Ø. Assels
Pris: 375 kr.

I vaders plukker vi østers i Limfjordens krystalklare klare vand. Der vil være masser at Gigas østers og med lidt held den indfødte europæiske flade Limfjords østers.
Når spandene er fyldte går vi tilbage til stranden og tilbereder, i fællesskab, de friske østers. Dette både som rå, marinerede, på grillen og over åben ild.
Til østersene serveres iskold hvidvin / vand.

Bestil billet her.

Tid:  kl. 11.30-12.30 fredag 1. oktober 2021
Sted: Vilsund Blue, Øroddevej 100, Nykøbing Mors
Pris: 70 kr. pr. pers.

Få et unikt indblik i maskinrummet bag den moderne produktion af muslinger, hvor der også arbejdes med bæredygtighed og økologi.
Vi afslutter med en smagsprøve.

Bestil billet via visitmors.dk

Lørdag den 2/10

Oplev høj stemning i teltet, når deltagerne kæmper om blive Danmarksmester i Østersåbning og Danmarksmester i Champagnesabling. DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling løber over to runder på dagen. Der er god stemning og spænding i teltet. Vinderen i Østersåbningen kvalificerer sig til at repræsentere Danmark ved VM i Galway, Irland.

Lørdag den 2. oktober 2021 kl. 10.30-16.00
Havnen Nykøbing Mors
Gratis entré i teltet.
Tastings 35 kr. pr. stk.

Se program for dagen via dette link


 

Tid: kl. 12.30 lørdag den 2. okt. 2021
Pris: 445 kr. pr. person

Oplev DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling, mens I får serveret en Limfjords-Lunch med østers og muslinger.
I sidder ved langborde ved scenen og kan nyde 8 tastings tilberedt af Limfjordsegnens gourmetkokke. Hertil får I et glas champagne fra Deutz og kaffe. Ekstra drikkevarer kan købes.

Bestil billet her via visitmors.

 

Tid: kl. 10.30-12.00 lørdag den 2. okt. 2021
Pris: 225 kr. pr. person

Nyd champagnebrunch og oplev starten på DM i Champagnesabling og Østersåbning. Glæd jer til en tallerken med spændende retter, hertil friskbrygget kaffe/te, juice og et stort glas nysablet champagne fra Deutz.

Champagnebrunch tilberedes af gourmetkokkene Jens-Peter Skov og Bob Trinkjær fra Sallingsund Færgekro.

Vi reserveret plads til jer ved scenen til de indledende runder til DM i Champagnesabling og Østersåbning.

Bestil billet her via Visitmors.

Menu:

Der serveres en brunch-tallerken med:

  • Hårdt stegt laks med sesam, rejer og rogn.
  • Hjortespegepølse fra Rævhede.
  • Lun quiche med kammerskinke, løg og forårsløg.
  • Hjemmelavet appelsin-yoghurt med mysli.
  • Friske bær og skåret frugt.
  • 2 slags Thise-ost.
  • Mini-pandekager med flormelis og sirup.

Hertil er der:

  • Hjemmebagte grovboller og rugbrød.
  • Diverse wienerbrød / croissanter.
  • Hjemmelavede marmelader, Nutella, honning, økologisk smør.

Der serveres kaffe, te, juice og et stort glas af den suveræne Champagne fra Deutz.

 

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenter. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Bestil billet her via Visitmors.

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 9.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 14.00

Sted: Årbækmøllevej, Ørding, 7990 Ø. Assels
Pris: 375 kr.

I vaders plukker vi østers i Limfjordens krystalklare klare vand. Der vil være masser at Gigas østers og med lidt held den indfødte europæiske flade Limfjords østers.
Når spandene er fyldte går vi tilbage til stranden og tilbereder, i fællesskab, de friske østers. Dette både som rå, marinerede, på grillen og over åben ild.
Til østersene serveres iskold hvidvin / vand.

Bestil billet her.

Tid: kl. 12.00 lørdag den 2. okt. 2021
Sted: Kajen bag teltet - Havnen, Nykøbing Mors.

Sæsonens første Limfjordsøsters landes og leveres til festteltet. Vær med til at tage imod skibet på kajen.

Tid: lørdag 2. oktober 2021 kl. 17.00-21.00 
Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 395 kr. pr. pers. (ekskl. drikkevarer)

Vi gemmer kogebogen væk og ser bort fra faste traditioner. Vi tilbereder retter med skaldyr og velsmagende tilbehør. Der skal eksperimenters, og måske opfinder vi en ny ret. Når vi har haft fingrene i fjordens råvarer, sætter vi os til bords og smager på alle retter og udveksler opskrifter og erfaringer.

Bestil billet her via visitmors.dk 

Tid: kl. 10.00 lørdag den 2. oktober 2021
Sted: Sindbjerg Savværk. Plantagen 3, Sindbjerg, 7970 Redsted
Pris: 70 kr. (børn under 12 år gratis)

Tag på svampe- og urtetur i Legind Bjerge lørdag formiddag under Østers- og Muslingepremieren.
Det er en hyggelig gåtur med naturvejlederen i Sindbjerg Plantage. Der er mulighed for at finde både kantareller, pigsvampe, forskellige rørhatte og spændende urter.

Bestil billet her via visitmors.dk 

Søndag den 3/10

Danmarks bedste kokke konkurrerer i Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors om titlen som Danmarksmester i Østersgastronomi. DM i Østersgastronomi afvikles for tredje gang. 

Dato: Søndag den 3. oktober 2021
Sted: Telt på Havnen i Nykøbing Mors
Tid: Fra kl. 12 - teltet er åben fra kl. 10.30
Pris: Gratis entré i teltet. Tastings 40 kr. pr. stk.

Se mere om DM i Østersgastronomi via dette link

Tid: kl. 12.30 søndag den 3. okt. 2021
Pris: 495 kr.

Oplev Danmarks bedste kokke konkurrerer om titlen som Danmarksmester i Østersgastronomi.

Få serveret 8 tastings tilberedt af konkurrencekokkene, som deltager i DM i Østersgastronomi. I sidder ved langborde tæt på scenen.

De enkelte tastings vil blive serveret på fade til bordet løbende, når kokkene er klar. Hertil får I et glas champagne fra Deutz. Ekstra drikkevarer kan købes. (pladserne er reserveret fra kl. 11.30)

Bestil billet her via Visitmors

 

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 10.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 10.00 og 14.00

Sted: Dansk Skaldyrcenter, Nykøbing Mors
Pris: 225 kr.

Tag på østersjagt i fjorden sammen med Dansk Skaldyrcenter. Lær hvordan man selv fanger friske østers, smag på dem og tag fangsten med hjem. Centret stiller spand, waders, net mv. til rådighed. 

Bestil billet her via Visitmors.

Tid:
Fredag 1. oktober kl. 14.00
Lørdag den 2. oktober kl. 9.00 og 14.00
Søndag den 3. oktober kl. 14.00

Sted: Årbækmøllevej, Ørding, 7990 Ø. Assels
Pris: 375 kr.

I vaders plukker vi østers i Limfjordens krystalklare klare vand. Der vil være masser at Gigas østers og med lidt held den indfødte europæiske flade Limfjords østers.
Når spandene er fyldte går vi tilbage til stranden og tilbereder, i fællesskab, de friske østers. Dette både som rå, marinerede, på grillen og over åben ild.
Til østersene serveres iskold hvidvin / vand.

Bestil billet her.

Weekendophold

Weekendophold og overnatning under Østers- og Muslingepremieren kan bestilles ved VisitMors.

Der er forskellige muligheder med valg af overnatningsted og indholdet i weekendophold

Se mere om weekendophold og bestilles via dette link.

 

 

Partnere

Morsø Kommune, Kokkeforeningen Danmark, Morsø Turistbureau, Vilsund Blue, Dansk Skaldyrcenter, Foreningen Muslingeerhvervet, H.J. Hansen Vin, Thisted Bryghus, H.W. Larsen, De Forenede Dampvaskerier og Bent Brandt.