Østers- og Muslingepremieren - Program

Østers- og Muslingepremiere 2019 afholdes i weekenden den 11.-13. oktober. Lørdag den 12. oktober er det store event i telt på havnen i Nykøbing Mors, som byder på DM i Champagnesabling, Østersåbning og endelig DM i Østersgastronomi.

Oplev gourmetkokke, nyd smagsoplevelser og overvær DM i Champagnesabling, Østersåbning og ikke mindst Østersgastronomi lørdag den 12. oktober i festteltet ved årets sæsonstart på østers og muslingefiskeriet i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors.

Her kan man smage sæsonens første Limfjordsøsters, få inspiration til nye smagsvarianter og nyde stemningen til årets Østers- og Muslingepremiere – så deltag uanset om du elsker østers eller ønsker at smage østers for første gang. Oplev gourmetkokke med erfaring fra nogle af Danmarks bedste restauranter, som præsenterer et bredt og nuanceret udvalg af delikatesser.

Der er fri entré og masser af underholdning og konkurrencer i løbet af lørdag den 12. oktober i teltet på havnen.

DM i Østersgastronomi

I DM i Østersgastronomi dyster nogle af landets bedste kokke. Publikum får efterfølgende mulighed for at købe smagsprøver af de deltagende kokkes retter til konkurrencen. Nogle af landets bedste kokke vil bedømme deltagernes indsats og kåre vinderen. 

DM i Champagnesabling og Østersåbning

Samtidig med Østers- og Muslingepremieren afholdes Danmarksmesterskab i Østersåbning og Champagnesabling i Skaldyrshovedstaden, Nykøbing Mors. Se mere her.

Champagnebrunch

Nyd lørdag formiddag med en champagnebrunch i festteltet og opnå samtidig første parket til de indledende sablinger til DM i Champagnesabling. Den udsøgte brunch byder på spændende retter med tilbehør anrettet på tallerken, hertil friskbrygget kaffe, te, juice og et stort glas nysablet champagne. Se mere og køb billet her.

Program lørdag i teltet

kl. 10.00 Indledende runder i DM i Champagnesabling og Østersåbning

Præsentation af deltagere til Danmarksmesterskaber i østersåbning og champagnesabling og derefter starter de indledende runder

kl. 10.00 Champagnebrunch

kl. 12.30 Åbning af Østers- og Muslingepremieren

DM i Østersgastronomi
Gourmetkokke dyster i kokkekonkurrencen om titlen som danmarksmester i østersgastronomi. Samtidig byder de på smagsprøver af deres konkurrenceret med østers og muslinger, som kan købes i teltet.

Der sælges selvfølgelig også champagne og østers, dampede muslinger og delikatesser med østers og muslinger, som er tilberedt af Sallingsund Færgekro, Restaurant Pakhuset og Cateringlandsholdet.

kl. 12.30-15.00 Besøg Muslinge og Østers Skibet "Liden Kirsten"

kl. 14.30 DM Finaler for Champagnesabling og Østersåbning

kl. 16.00 Kåring af vinderne i DM i Østersgastronomi, DM i Champagnesabling og Østersåbning

Der er gratis adgang til teltet

 

Se også

Weekendophold

Weekendophold og overnatning under Østers- og Muslingepremieren kan bestilles ved VisitMors.

Der er forskellige muligheder med valg af overnatningsted og indholdet i weekendophold

Se mere om weekendophold og bestilles via dette link.

Partnere i Østers- og Muslingepremieren 2019, herunder DM:

Morsø Kommune, Morsø Turistbureau, Vilsund Blue, Dansk Skaldyrcenter, Foreningen Muslingeerhvervet, Kokkeforeningen Danmark, Tjenerforeningen Danmark, H.W. Larsen, Thisted Bryghus, Østjysk Vinforsyning, Vinoble, De Forenede Dampvaskerier og Bent Brandt.