DM i Østersgastronomi

Nykøbing Mors – Danmarks Skaldyrshovedstad – danner rammerne om det første DM i Østersgastronomi nogensinde, der afvikles lørdag den 12. oktober 2019 sammen med Østers- og Muslingepremieren som også byder på DM i Champagnesabling og Østersåbning.

Otte kokke fra øverste hylde og nogle af landets bedste ”kommende stjerner”, indtager køkkener og podiet og dystede om at lave en skaldyrsret af ypperste kvalitet. Kokkene skulle levere serveringer, hvori der indgår minimum LimfjordsØsters og LimfjordsMuslinger.

Publikum får efterfølgende mulighed for at købe smagsprøver af de deltagende kokkes retter til konkurrencen. 

De otte kokkenavne i DM i Østersgastronomi 2019 offentliggøres inden sommerferien.

Tid og Sted

Som noget helt nyt i 2018 dystede landets bedste kokke om DM i Østersgastronomi og hovedprisen på 20.000 kroner. Publikum fik efterfølgende mulighed for at købe smagsprøver af de deltagende kokkes retter til konkurrencen. 

Kom til DM i Østersgastronomi 2019 lørdag den 12. oktober.

Dato: 12. oktober 2019
Sted: Telt på Havnen i Nykøbing Mors
Tid: kl. 10. Den første kok forventes at leverer til dommerne ved middagstid
Pris: Gratis entré

DM i Østersåbning og Champagnesabling og DM i Østersgastronomi arrangeres af Kokkeforeningen Danmark i samarbejde med Morsø Kommune og en lang række sponsorer.

Deltagerne til DM i Østersgastronomi 2019 offentliggøres senere.

Dommerpanelets sammensætning er hemmelig grundet risikoen for, at deltagerne kan tilrettelægge deres retter efter dommernes kulinariske præferencer. 

Se også

Østers- og Muslingepremieren - program

 

Vinderne DM i Østersgastronomi 2018

  1. Jeppe Foldager, Restaurant Kanalen, København
  2. Jacob Jensbye, Anlægspavillionen, Holstebro
  3. Michael Nørtoft, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia

Se alle kokkenes retter her.

Jeppe Foldager, der er Køkkenchef på Restaurant Kanalen i København, vandt i 2013 sølv ved Bocuse d’Or (VM for kokke) og er oprindeligt udlært på Rosdahls i Aalborg. Han stammer fra Hirtshals og var i 2007 hofkok på Kongeskibet Dannebrog. 

Jacob Jensby er et af landets store kokketalenter og allerede en del af Junior-landsholdet. Han slår til dagligt sine folder i Anlægspavillionen i Holstebro, og er udlært på Under Klippen i Holstebro. Jensbye er født i Oddense i Salling, og får følgeskab til konkurrencen af Niels Odgaard og Nikolaj Dahl (på Junior-kokkelandsholdet), begge fra Anlægspavillionen i Holstebro.

Michelin-kokken Michael Nørtoft fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, deltager med et team bestående af Rasmus Refshauge fra den anerkendte fynske restaurant Restaurant Lieffroy i Nyborg samt broderen Mathias Nørtoft. Michael Nørtoft stammer fra Holstebro, er udlært fra Lieffroy i Nyborg og er en del af Junior-Kokkelandsholdet.