Dannelseslegat til ungt kokketalent med fokus på østers og skaldyr

Morsø Kommune og Kokkeforeningen Danmark uddeler et årligt dannelseslegat til et ungt kokketalent på 10.000 kr.

Vinderen 2019: Frederik Havn

Vinderen af Dannelseslegatet 2019 blev den unge kok Frederik Havn - STORT tillykke herfra!

Legatet:

Denne unge kok kan indstilles af sin mester, kollega eller anden og tildeles på baggrund af en vurdering ud fra følgende kriterier, som kandidaten må opfylde op til flere af.
Legatet uddeles i forbindelse med årets Østers- og Muslingepremiere i Danmarks Skaldyrshovedstad i uge 41.

Legatindstillinger indsendes til Anders Heegaard: AHE@ucholstebro.dk med frist for 2020 – mandag d. 20. september.

Kriterier:

  • Kok/kokkeelev på under 25 år, under uddannelse eller udlært max. 6 måneder efter legattildeling.
  • Udmærker sig ved en ekstraordinær indsats for at fremme kendskabet østers og skaldyr.
  • Udvikler nye metoder og muligheder i arbejdet med lokale råvarer, såsom f.eks. Limfjordsøsters.
  • Arbejder innovativt og kreativt for at søge nye muligheder i anvendelsen af råvarer.
  • Har udmærket sig indenfor gastronomien, f.eks. ved deltagelse i konkurrencer og arbejdet med at udvikle sin faglighed herigennem.
  • Udmærker sig ved en ekstraordinær indsats for at fremme sit fag og at skabe nye muligheder for sit fag.
  • Et fyrtårn i gastronomiens verden i det, at der udvises positiv og aktiv adfærd, samt en særdeles høj faglighed.
  • Tager del i frivilligt arbejde inden for den gastronomiske verden og/eller i fremme af danske råvarer.
  • Modtageren udviser ”Sapere Aude” – ”Hav mod til at bruge din forstand” og ønske om at danne sig indenfor sit fag.

 I forbindelse med legatoverrækkelsen følger en begrundelse for udvælgelsen af netop dette unge kokketalent.