Kultur & Skaldyr arrangementer

Skaldyrshovedstaden og Kulturmødet ønsker sammen at skabe en række nyskabende og unikke kulturserveringer.

Til arrangementerne kan gæsterne opleve, hvordan mad & kokkekunst, musik & lyd, kunst & litteratur, natur & landskab, råvarer & proveniens kompileret kan skabe nogle helt uforglemmelige spiseoplevelser.

Skaldyr og havets sange

Onsdag d. 7. juli kl. 18.00 - 20.00
Onsdag d. 14. juli kl. 18.00- 20.00

Sted: Ved Cafe Holmen
Pris: 295 kr. + gebyr

Der venter en stemningsmættet aften på havnen udenfor det gamle havnestation fra 1889, der nu er Café Holmen. Fra restaurantens udeservering er der udsigt til Morsø Marina og den over 100 år gamle fiskerkutter T 229 Liden Kirsten, der danner en utraditionel scene når Andreas Tophøj og Rune Barslund – to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik – giver intim koncert. I de senere år har duoen lagt publikum for deres fødder på spillesteder og festivaler i Danmark, Storbritannien, Irland, Finland og Tyskland. Denne aften sætter de streg under den maritime stemning med fortolkninger af søens traditionelle sange, mens du nyder Café Holmens skaldyrsplatte.

Udviklet i samarbejde med Genklang, støttet af Region Nordjylland

Book billet via dette link.

Lydbad og meditativ spisning

Lørdag den. 31. juli kl. 10.00-12.00
Sted: Ejerslev Dreaming festival

I samarbejde med festivalen Ejerslev Dreaming præsenterer vi en sanselig oplevelse med lydbade og meditativ spisning. Oplevelsen starter med et rensende fællesbad i fjorden, hvorefter der er lydbad og gong-meditation i den gamle molergrav. Gongens vibrationer skaber en blid massage for dine inderste celler, og sætter en rolig stemning, inden vi sætter os til bords til meditativ spisning.
Når du spiser meditativt, er du opmærksom i nuet, og oplever maden og spisesituationen med alle sanser. Du sætter tempoet ned, og har ro til at værdsætte maden og fordybe dig dens form og farve, konsistens og nuancer af duft og smag. Vi garanterer en spiseoplevelse, du sent vil glemme. Anne Marie Madsen fra Room Yoga står for lydbad og mindfull spisning, og Oyster King serverer dagens skaldyr.

Billet: Kræver billet til Ejerslev Dreaming, der løber af stablen 29. juli – 1. august.

Book billet via dette link.

 

Spansk-Dansk Kokketræf

Onsdag d. 18. august kl. 18.00-21.00
Sted: Steenbergs Hotel & Brasserie, Nykøbing Mors

I Andalusien er østers og muslinger en højtelsket og vigtig del af kulturen. Hvad de færreste ved, er, at en stor del af de skaldyr, der ender på sydspanske paellapander, faktisk kommer fra Limfjorden. Derfor har Skaldyrshovedstaden og Kulturmødet inviteret en mesterkok fra den andalusiske by Jerez De La Frontera til Nykøbing Mors.

Der venter en helt enestående spiseoplevelse, hvor værtskok Allan Poulsen fra Steenbergs Hotel & Brasserie fortolker Limfjordens råvarer på nordisk manér, mens en sydspansk stjernekok viser, hvordan dansk skaldyr ser ud på andalusisk. I Jerez De La Frontera kan man ikke sige østers uden også at sige sherry og flamenco. Derfor bliver middagen både akkompagneret af en nøje tilpasset sherry-menu og flamencostjerner fra både Spanien og Danmark.

Book billet via dette link

 

Lydsmag med KH Marie Studio X Eric Vildgaard

Søndag d. 22. august 17.00 - 21.00
Sted: Tørreladen ved Skarrehage Moler

Hvordan lyder smag? Det kan du opleve, når kokken Eric Vildgaard inviterer til en enestående multi-sensorisk middag skabt i symbiose mellem lyd og smag. Sammen med sin hustru Tina Kragh Vildgaard har han skabt restaurant Jordnær på Gentofte Hotel, og hurtigt bragt den op på international topniveau med to funklende Michelin-stjerner. Til denne langbordsmiddag i den 190-meter lange Tørrelade ved Skarrehage Moler skaber stjernekokken fem personlige serveringer med udgangspunkt i Limfjordens skaldyr.
Til alle serveringerne har lydkunstner Marie Koldkjær Højlund aka Kh Marie Studio sammen med Kenneth Nørby Andersen komponeret et sanseligt lydunivers, som omslutter gæsterne og akkompagnerer smagsoplevelsen. Marie Højlund er tidligere medlem af Nephew og forsker til daglig i lyd på Aarhus Universitet.

Book billet via dette link

Legind Bjerge – Jagtmiddag

Søndag d. 17. oktober. Tidspunkt annonceres snarest.
Sted: Legind Bjerge

Når efteråret har malet skoven i tusind farver, dækker vi bordet til en smuk jagtmiddag i Legind Bjerge. På menukortet er vildt, skovens bær og klassisk hornmusik. Kokken bliver annonceret i løbet af september.

Billetsalg starter 1. september.

Hanklit Lejrbål - Unplugged lejrbålsmusik og skaldyr

Tirsdag den 15. juni kl. 17:30-20:30 - arrangementet er afholdt
Sted: Hanklit Nordmors

De nye nordiske københavnerkokke bringer den nordiske natur til deres restaurantborde og deler historien om de fantastiske landskaber, have og fjorde hvor råvarerene kommer fra. NaturKøkkenet byder på en mere dristig og eventyrlig tilgang, og bringer deres køkken ud i den danske natur så tæt på råvarernes udgangspunkt som muligt. De to NaturKøkken kokke Henrik Houborg og Preben Madsen fra Restaurant Herregårdskælderen har skabt et navn for dem selv gennem at tilberede primale og rustikke måltider under åben himmel med masser af ”fyr og flamme”-smag tilberedt over brænde fyret bål.

Siden opdateres løbende med flere arrangementer.