Regler til Dirty Oyster – Årets Folkeøsters

Igen i år får alle mulighed for at dyste om at lave den bedste østersret i konkurrencen Dirty Oyster – Årets Folkeøsters. Det sker til østers- og skaldyrseventen Østersfinalen d. 18. april 2020 her i Danmarks Skaldyrshovedstad – Nykøbing Mors.

Afholdes lørdag d. 18. april 2020 kl. 15.15 til 15.45 i Østersteltet på pladsen ved Morsø Sejlklub og Marina.

Deltagelse:         Konkurrencen er åben for alle.

Tilmelding:         Send email til maria.kjelds@morsoe.dk         

Krav:                   Der skal fremstilles én ret, med østers som hoved ingrediens. Tilberedning foregår hjemmefra og retten medbringes til Østersteltet på pladsen ved Morsø Sejlklub og Marina til bedømmelse af dommerpanelet kl. 15.15. Retten skal afleveres i 6 eksemplarer – 1 ret til beundring fra alle gæsterne på pladsen – 5 retter til dommernes bedømmelse. Smagsprøver af retten til det øvrige publikum er også meget velkomne. Deltagerne vælger selv, hvordan retten anrettes og på hvilket porcelæn / eller andet. De medbragte ting får deltagerne selvfølgelig med sig igen. Der vil være engangsservice til rådighed på dagen til de mindre anretninger.

Råvarer:            Østers (Stillehavsøsters) vil kunne afhentes ved Vildsund Blue på Ørodde (nøjagtig og pris meldes snart) – dog maks. 25 østers pr. deltager.

Herudover er der ingen krav til yderligere ingredienser / råvarer, som man selv bestemmer selv dækker udgifterne til. Dog er der krav til, at retten følger en opskrift, som dommerpanelet forbeholder sig ret til at offentliggøre / anvende i alle sammenhænge.

Opskriften skal sendes til maria.kjelds@morsoe.dk

Afhentning:       Dato for åbning for afhentning af østers meldes snart. 

Dommere:          Lars Bang (Nordjyske), Jakob Jensby (Anlægspavillionen)

Bedømmelse: Der er ingen krav om tilberedning, dog skal råvarerne håndteres forsvarligt i forhold til hygiejne og fødevaresikkerhed. Såfremt retten er tænkt varm, sørger deltageren selv for at dette kan ske i form af medbragt kogeplade eller lignende. Medbringes sådanne apparater bedes det meldt sammen med tilmelding og opskrift.

Dommerne vil lægge vægt på;

  • Smag
  • Kreativitet
  • Helhedsindtryk

Diverse:            Dommerkomiteen vil offentliggøre vinderretten samt personen bag retten.

Præmie:            Gavekort til Morsø Handel på 1500,-

 

Kåring:                Dommernes vurdering meddeles kl.15.45 – og herefter finder præmieoverrækkelse sted.